Gala Excelenței Orăștiene ARENA 2024. Opt veacuri de istorie, un infinit de posibilități

Un eveniment de suflet pentru comunitate

A doua ediție a Galei Excelenței Orăștiene ARENA se va desfășura în 28 noiembrie (joi) 2024, începând cu ora 18, la Restaurantul Miorița din Orăștie.

Evenimentul va aduna la un loc oameni din toate zonele sociale și profesionale ale comunității locale și îi va evidenția pe cei care s-au remarcat în ultimul an de zile în activitatea desfășurată.

Evenimentul va aduce totodată multe surprize pentru public și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook ARENA.

Anul acesta Gala Excelenței Orăștiene ARENA se desfășoară sub egida celor 800 de ani pe care Orăștia  i-a împlinit de la prima atestare documentară.

Parteneri ai evenimentului sunt: Albina COOP, Activitatea Goscom, Barzz Fitness, OpticLine Dr. Angelescu, CMBC SONI, Trupa Bachus, Biroul Notarial Ciora, Ferma Crăciunescu, Șurianu Events, Interservice Car&Truck, Restaurantul Noblesse, Brutăria Mercurean, Cabinetul Stomatologic Smile Whitedent.

Publicitate

REGULAMENT Gala Excelenței Orăștiene ARENA

I. OBIECTIVUL GALEI:

Gala Excelenței Orăștiene ARENA își propune să recunoască și să premieze excelența în comunitatea noastră, onorând realizările remarcabile ale mai multor persoane din 8 categorii distincte.               

Nominalizările și premiile sunt bazate pe activitatea acestora în intervalul cuprins de ultima gală și gala actuală. În fiecare din cele 8 categorii vor fi 8 nominalizări.

II. CRITERII GENERALE DE NOMINALIZARE ȘI PREMIERE

Criterii de Nominalizare: Activitatea remarcabilă și impactul pozitiv asupra comunității în perioada dintre gala anterioară și gala actuală. Contribuții semnificative în domeniul respectiv.Exemplu de excelență profesională și personală.

Criterii de Premiere:

Realizări excepționale și dovezi tangibile ale succesului în domeniu. Impactul și influența asupra comunității locale.Inovație și originalitate în activitatea desfășurată. Au un avantaj în departajare persoanele care își desfășoară activitatea în rândul și pentru oamenii comunității locale

III. REGULAMENT PENTRU JURIU

Componența Juriului:

Juriul va fi format din experți și profesioniști relevanți pentru fiecare categorie, selectați de organizatori.

Din juriu fac parte următorii:

– Silvia Beldiman (profesor, scriitor) – membru

– EugenTurdean (medic, dr. în științe medicale) -membru

– Gabriel Petric (profesor, scriitor, muzician, dr. în filologie) – membru

– Liliana Popa (economist, director agenție bancară) – membru

– Narcis Terchet (funcționar public, teolog, președinte ASTRA Orăștie) – membru

În fiecare an, membrii juriului vor alege dintre aceștia un președinte al juriului.

Organizatorii pot propune și alți membri în juriu, dar întotdeauna numărul juraților trebuie să rămână impar.

Rolul Juriului:

Evaluarea nominalizărilor bazată pe criteriile specifice fiecărei categorii. Deliberarea și selecția câștigătorilor pentru fiecare categorie. Asigurarea unei evaluări obiective și echitabile.

Procedura de Nominalizare: Nominalizările vor fi colectate și verificate de către echipa de organizare. Juriul va revizui nominalizările și va evalua candidaturile pe baza documentației și a realizărilor prezentate de organizator, sau colectate de aceștia. Fiecare membru al juriului poate propune nominalizări, altele decât cele propuse de organizator.

Evaluare și Decizie:

În prima fază este posibil ca pentru unele categorii să existe mai multe propuneri de nominalizare, iar juriul va trebui să se rezume la 8 propuneri care vor deveni nominalizări și vor completa oficial categoria. Dacă există mai mult de 8 candidați propuși spre nominalizare, după stabilirea, de către juriu, a celor 8 nominalizări, numele celorlalți candidați la nominalizare va fi făcut public.

Ulterior, în faza a doua a deliberării, juriul va evalua fiecare nominalizare, iar la fiecare categorie își va exprima decizia în scris, fără a se consulta cu ceilalți membri ai juriului. Organizatorul colectează deciziile scrise ale juriului, iar nominalizarea recomandată de jumătate plus unu din membrii juriului, este declarată câștigătoare a categoriei. Deciziile juriului sunt finale și necontestabile.

IV. REGULAMENT PENTRU PUBLIC

Participare și Nominalizare:

În unele cazuri, atunci când organizatorul decide  asta, publicul poate propune nominalizări prin intermediul platformelor oficiale ale galei, respectând termenul limită stabilit de organizatori. Nominalizările propuse de public vor fi analizate de echipa de organizare și, ulterior, de juriu.

Vot și Premii:

Publicul poate participa la votul pentru anumite categorii (dacă este cazul), în anumite ediții ale galei, conform instrucțiunilor și termenelor stabilite de organizatori. Categoriile pentru care se permite votul public vor fi anunțate în avans.

Respectarea Regulamentului:

Toți participanții și nominalizații trebuie să respecte regulile și deciziile stabilite de organizatori și juriu.

V. CATEGORIILE ȘI CRITERIILE SPECIFICE

Elevul Anului: Performanțe  academice remarcabile. Implicare activă în activități extracurriculare și în slujba comunității.Exemplu de leadership și responsabilitate. Nominalizările în această categorie vor fi propuse de reprezentanții conducerii fiecărei școli din Orăștie, în funcție de rezultatele obținute.

Profesorul Anului: Inovație în metoda de predare și impact asupra elevilor.  Contribuții semnificative la dezvoltarea profesională a colegilor .Implicare în proiecte educaționale sau comunitare.Rezultate prin elevii coordonați în concursuri și olimpiade.Va fi nominalizat minim un profesor de la fiecare școală din Orăștie.

Medicul Anului: Excelență în îngrijirea pacienților și inovație în tratamente. Implicare în educația medicală și activități de sănătate publică. Contribuții la avansarea practicii medicale. Grad de încredere și apreciere în rândul comunității locale

Antreprenorul Anului: Succes în dezvoltarea și gestionarea afacerii . Impact pozitiv asupra economiei locale și crearea de locuri de muncă. Inovație și responsabilitate socială.Implicarea în viața comunității prin acțiuni distincte, sau susținerea, în calitate de sponsor sau partener, pentru diferite evenimente culturale, sociale, sau în campanii umanitare.

Sportivul Anului: Performanțe excepționale în competiții și sportul de performanță. Exemplu de etică sportivă și dedicare. Contribuții la promovarea sportului și a stilului de viață activ.În această categorie vor fi nominalizați minim un sportiv din fiecare ramură sportivă care are activitate la Orăștie. De asemenea,antrenorii vor fi cei care vor face sugestii organizatorilor în ce privește nominalizarea sportivilor, în baza rezultatelor obținute. În cazul acestei categorii, atunci când vor fi prezentate nominalizările în mediile oficiale, după numele sportivului va fi trecut întotdeauna și numele antrenorului. Cu toate acestea permiul va reveni exclusiv sportivului.

Artistul Anului: Realizări remarcabile în domeniul artei (muzică, pictură, sculptură, fotografie, film, arhitectură, teatru, dans etc.) în perioada scursă de la ultima gală  (videoclipuri, expoziții și apariții importante, premii la concursuri și festivaluri etc.) Contribuții cultural importante și influență asupra comunității artistice. Originalitate și creativitate.

Voluntarul Anului: Implicare semnificativă în activități de voluntariat și proiecte de caritate. Impact pozitiv asupra comunității locale și exemplu de dedicare. Inovație în abordarea problemelor sociale. Vizibilitate asupra acțiunilor de voluntariat.

Scriitorul Anului: Publicații remarcabile (beletristice, științifice, memorialistice etc.) și influență în domeniul literaturii (cărți, prezențe notabile în antologii, publicații în reviste, premii la concursuri și festivaluri, referințe critice etc.), în timpul scurs de la ultima gală și până în prezent. Contribuții semnificative  la dezvoltarea culturală și educațională. Inovație și stil literar distinctiv, expresivitate artistică sau acribie științifică.

Acestea sunt categoriile de bază, însă, de la o ediție la alta, juriul, alături de organizatori, poate elimina, sau adăuga, anumite categorii, în funcție de contextul social,cultural și economic al perioadei luate în considerare.

VI. DISPOZIȚII FINALE

Gala Excelenței Orăștiene ARENA este un eveniment organizat anual de Agenția de Media ARENA Orăștie, de regulă, la finalul lunii noiembrie.

Câstigătorul unei categorii în cadrul Galei Excelenței Orăștiene ARENA nu mai poate fi nominalizat în ediția următoare a Galei.Abia în al doilea an acesta poate fi nominalizat din nou, evident, în situația în care își reconfirmă performanțele.

Premiul pentru fiecare categorie va fi înmânat de câștigătorul categoriei din anul precedent. 

Criteriul nominalizării și premierii în cadrul Galei este activitatea dintre două gale.

În cadrul Galei Excelenței Orăștiene ARENA pot fi nominalizate persoane care nu locuiesc în Orăștie, însă își desfășoară activitatea în și pentru comunitatea orăștiană. De asemenea, pot fi nominalizate persoane care s-au născut în Orăștie, dar care nu mai locuiesc aici.

Acest regulament asigură transparența și echitatea procesului de nominalizare și premiere, respectând excelența și contribuțiile valoroase ale personalităților din comunitatea noastră.

Publicitate
Share your love
Facebook
Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *