Noile date arată o Românie mai bătrână
Institutul Național de Statistică a scos la iveală noi informații în urma analizării datelor de la Recensământul Populației 2021.
Fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat la nivel național, vârsta medie a populației crescând la 42,4 ani, față de 40,8 ani la recensământul din 2011. Vârsta medie a populației de sex feminin este de 44,1 ani comparativ cu 40,6 ani pentru bărbați.
Regiunea cu populația cea mai tânără este regiunea Nord-Est unde vârsta medie este 40,8 ani, iar la polul
opus se regăsește regiunea Sud-Vest Oltenia cu o vârstă medie de 43,7 ani.

Un prag istoric negativ
Cel mai îmbătrânit județ din România este Teleorman cu o medie de vârstă de 46,3 ani, urmat imediat de județul Hunedoara, cu o medie de vârstă de 45,5 ani. La polul opus se află județul Ilfov, cu o medie de 38,6 ani, urmat de județele Iași și Suceava, cu medii de vârstă care nu depășesc 40 de ani.
Este deja recunoscut faptul că o bună parte a economiei județului se bazează pe pensii, însă prin aceste noi statistici, județul Hunedoara atinge acum un alt prag istoric negativ.

Hunedoara, Bătrâna! Comuna cu cei mai puțini locuitori
Situația județului Hunedoara este una alarmantă întrucât această statistică ”zbiară” o concluzie mare și lată: tinerii pleacă din județ! Iar pentru ca tortul să fie complet, cireașa de pe el o reprezintă faptul că avem în județul nostru și comuna din România cu cei mai puțini locuitori, iar numele acesteia coincide perfect cu situația actuală, se numește Bătrâna. Comuna mai numără astăzi doar 88 de locuitori.
Din păcate numele celei mai mici comune din România dă astăzi nuanța întregului județ: Hunedoara bătrână!