Incident hilar pe o terasă din Orăștie
O femeie din Orăștie a demonstrat că nu există limite atunci când vine vorba de tabieturile personale.
Aceasta, însoțită de alte două persoane, a comandat în dimineața acestei zile, „o cafea cu lapte”, pe o terasă din Orăștie. Zis și făcut, barmanul a pregătit întocmai cafeaua cu lapte, iar ospătarul a dus ceștile la masă. Aici a intervenit în fapt problema, doamna fiind contrariată că a primit laptele direct în ceașcă. Ospătarul a atras atenția că nu a menționat dorința de a primi laptele separat, doamna revoltată a vociferat că nu așa se face și de aici o întreagă dezbatere pe tema cafelei cu lapte.

„112, ce urgență aveți? – Barmanul mi-a pus laptele-n cafea”
Modul în care a înțeles femeia să rezolve situația este halucinant. Aceasta a sunat la 112 să reclame practic, că laptele i-a fost turnat direct în ceașcă…
Se pare că operatorii au tratat cu responsabilitate această problemă și au trimis un echipaj la locul indicat. Ajunși la fața locului polițiștii au rămas stupefiați de „urgența” doamnei. I-au explicat acesteia ce înseamnă cu adevărat o urgență și chiar putem spune că au fost indulgenți cu ea, femeia fiind pasibila de o amendă echivalentă cu câteva sute de cafele cu laptele lângă.

În România jumătate din apelurile 112 nu sunt urgențe
Amenda pentru apelare abuzivă a numărului unic de urgență este de la 1.000 de lei la 2.000 de lei, sau poate fi înlocuită cu prestarea de la 100 la 200 de ore de activități în folosul comunității.
„Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității” mai spun autoritățile.
La numărul de urgență 112 au fost înregistrate peste 10 milioane de apeluri, anul trecut. Jumătate dintre acestea nu erau însă urgențe. Oamenii sunat pentru diverse motive, inclusiv pentru a anunța blocaje în trafic.
În continuare, în România, este un număr foarte ridicat de apeluri non-urgente. Oamenii sună pentru alte motive decât pentru cele care sunt în competenţa Serviciului de Urgenţă 112.
Deși amenzile sunt mari, românii continuă să apeleze abuziv serviciul de urgență. Un cetățean din Argeș a sunat de 31.000 de ori într-un singur an.