Campanie de informare asupra bullyng-ului și cyberbullyng-ului
Vacanța de vară este un prilej de distracție și relaxare pentru elevi, dar și de responsabilitate și prevenție pentru polițiști și jandarmi. În cadrul Campaniei UN PLUS DE SIGURANȚĂ ÎN VACANȚĂ, forțele de ordine din județul Hunedoara au vizitat taberele școlare și atelierele de vară organizate de unitățile de învățământ și au desfășurat activități interactive și educative cu cei mici.
Reguli de siguranță pentru copii
Scopul campaniei este de a le reaminti elevilor și preșcolarilor cele mai importante reguli de siguranță pe care trebuie să le respecte acasă, la școală, pe stradă și în mediul online. De asemenea, campania vizează și transmiterea unor noțiuni privind răspunderea penală/contravențională a minorilor, modalități pașnice de gestionare a conflictelor, dezvoltarea responsabilității față de propria persoană și față de alții, precum și prezentarea riscurilor și efectelor consumului de droguri sau alte substanțe interzise.



Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara împreună cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara au folosit jocuri și materiale didactice pentru a capta atenția copiilor și a le transmite mesaje preventive. S-a pus accent și pe identificarea și prevenirea situațiilor de ,bullying/ cyberbullying” și conștientizarea de către elevi a riscurilor, a vulnerabilităților și a urmărilor în ceea ce privește infracțiunea de ,violarea vieții private”.

Acțiuni în parteneriat cu unitățile de învățământ
De la începutul vacanței și până în prezent, au fost deja desfășurate peste 50 de activități cu caracter preventiv-educativ, iar sfaturile polițiștilor au ajuns la peste 810 elevi/preșcolari. Campania se va desfășura pe tot parcursul vacanței mari, publicul țintă fiind elevii din învățământul preuniversitar.


Polițiștii și jandarmii își propun să continue aceste acțiuni în parteneriat cu unitățile de învățământ, pentru a contribui la creșterea gradului de siguranță al copiilor și la formarea unor atitudini responsabile în rândul acestora.