S-au găsit! Unde au fost plecați cei trei adolescenți din Orăștie

Nu au fost victimele niciunei infracțiuni

Trei adolescenți au pus pe jar autoritățile județene după ce au fost declarați dispăruți de către personalul rețelei de tip familial din Orăștie.

Cătană Mihai, în vârstă de 16 ani, Fîc Sara-Maria, în vârstă de 15 ani și Iștvănuț Anamaria-Dariana, în vârstă de 17 ani au plecat în mod voluntar din centrul de plasament de la Orăștie în seara zilei de 3 iulie, de atunci nimeni nemaiștiind nimic de aceștia. Ulterior minorii au fost dați în procedură de urmărire națională.

Astăzi reprezentanții IPJ Hunedoara au anunțat faptul că au fost depistați, fără a fi victimele niciunei infracțiuni.

O plimbare la Deva

Se pare că tinerii adolescenți au vrut la Deva. După două zile fetele s-au întors singure în centru, iar băiatul a fost identificat după ce a apelat 112.

Copiii au ajuns în centru, sunt bine în momentul de față. Au fost plecați în Deva, fetele s-au întors singure, iar băiatul a apelat 112 pentru că s-a simțit rău și așa a fost identificat. Nu au fost victimele niciunei infracțiuni. Vor rămâne în continuare în centrul nostru.” A declarat pentru ARENA Anca Adamescu, șefa rețelei de case familiale Orăștie

Ce este rețeaua de tip familial

Rețeaua de tip familial Orăștie este un serviciu dat în folosinţă în anul 2007. Proiectul a fost implementat de Fundaţia SERA Romania în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, avand ca obiectiv închiderea Centrului de plasament Orăștie cu o capacitate de 100 locuri. Reteaua de case familiale Orăştie este un serviciu rezidenţial compus din 3 case familiale, cu o capacitate de 12 locuri pe fiecare casă. În acest serviciu se oferă găzduire, îngrijire, suport emoţional, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă precum şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării socio-profesionale a copiilor / tinerilor care sunt separaţi de familia lor naturală pentru o perioadă de timp.

Imagini din interiorul Caselor Familiale din Orăștie:

Casele familiale au un mod de organizare şi funcţionare conform cu viaţa reală de familie, iar activităţile care se desfăşoară au în vedere drepturile şi responsabilităţile copiilor / tinerilor găzduiţi în aceste case.

Toţi copiii de vârstă şcolară din cadrul rețelei de case familiale Orăştie sunt cuprinşi într-o formă de învăţământ.

Beneficiarii acestui tip de serviciu sunt copii şi tineri separaţi temporar sau definitiv de familiile lor pentru care s-a instituit o măsură de protecţie specială – plasament conform Legii nr. 272/2004.

Publicitate – Servicii de sonorizare DJ AYA Orăștie
Share your love
Facebook
Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *