Școala la sat. Educație performantă la Școala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” Beriu

Activități extrașcolare la Școala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” Beriu

Pentru a îmbunătăți relațiile dintre ei, elevii și profesorii de la Școala Gimnazială  ,,Constantin Daicoviciu” Beriu planifică și desfășoară diverse activități extrașcolare.

Elevii participă cu entuziasm întotdeauna, reușind astfel să-și dezvolte capacitățile de muncă în echipă, să-și formeze diverse atitudini responsabile, să crească interesul pentru școală prin abordare inter și transdisciplinară.

Publicitate

Analizând propunerile de activități venite din partea elevilor, se constată preferința acestora pentru activități desfășurate în afara spațiului școlar, în lipsa presiunii unui clopoțel, a tablei, a testului ce va urma.

Asa cum i se potrivește unui ,,fiu” de român, elevii au pătruns în tainele minunate ale poeziei eminesciene, sărbătorind Ziua Culturii Naționale pe data de 15 ianuarie, odata cu ziua de naștere a marelui poet nepereche. Am desfășurat diverse activități cuprinse în proiectul ,,Dor de Eminescu”: am colorat, am decupat, am lipit , am recitat, am ascultat, am învățat,  am scotocit în sertarele vremii pentru a descoperi din nou și din nou valoroasa operă care încă inspiră.

Ne bucurăm, cu mic, cu mare, că putem să ne mândrim că avem în neamul nostru ,,un crin”, așa cum l-a numit George Călinescu.

România de astăzi este o minune pentru membrii ei, minune care nu putea să se întâmple fără unitate. Iar aceasta începe cu noi, cu dragostea pentru Dumnezeu, patrie și oameni.

Elevii au aprofundat cuvântul „unire”  pe data de 23 ianuarie prin diverse activități și jocuri accesibile vârstei, dezvoltându-le creativitatea, imaginația, limbajul, dar mai ales empatia și iubirea din suflete deschise spre evoluție.

De la mic la mare, au participat la aceste activități precum: Concursuri Comper, Ziua Națională a Culturii, Mica Unire, Ziua Internațională a Cititului Împreună (concurs TWINKL) și acum ne pregătim de primăvară, înaintăm spre ,,Dragobete” și ,,Mărțișor”.

Prof. Silvia Onescu – director Școala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” Beriu

Prin ochii unui nor

Autor Sofia Jighira, Clasa I

Îndrumător: prof. înv. primar, Muntean Corina-Elena

Mă numesc Jighira Sofia şi sunt elevă în clasa I. M-am gândit că dacă aş fi un nor aş alege să fiu un norişor micuț și drăgălaș, pe nume Roni şi aş pluti lin pe cer în fiecare zi. Aș putea să văd oameni şi locuri noi mereu. Aş putea să călătoresc deasupra mărilor și oceanelor asemeni avioanelor, dar şi să ajut oamenii şi plantele.       

Primăvara să aduc bucurie naturii ce înverzeşte, iar vara, când este secetă aș aduce ploaie. Toamna aş face copiii să stea în casă, să privească de la geam frunzele plutind prin ploaie şi vânt, iar iarna aș cerne fulgi mari de zăpadă, bucuria lor cea mai mare.

Uneori m-aș juca cu copiii,  de-a v-ați ascunselea în zilele cu soare spre bucuria lor, alteori i-aş ţine în casă să asculte poveşti lângă un şemineu cald, ori să se joace alături de cel dragi.

Dacă aş fi un nor aş fi veselă şi gingaşă şi sigur aş avea culoarea roz. Este preferata mea şi-mi aduce bucurie.

M-aş uita printre crengile copacilor din curtea școlii, pe geamul clasei I şi aş vedea copiii cum învață alfabetul. La litera N aș veni la geamul lor şi le-aş cânta un cântecel vesel. Toți s-ar juca cu mine. Câte aş mai face. Ce minunat e să fii nor.

Share your love
Facebook
Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *